Home

IMG_0062
De eigenlijke betekenis van SENONA is: ‘vol met leven’.
‘SE’ staat voor sense in de zin van: het gevoel voor en van dieren, het aanvoelen van dieren, de samenhorigheid tussen mens en dier, het begrijpen van het dier en zijn gedrag. ‘NONA’ staat voor negen verschillende diersoorten, de mens inbegrepen.

Waarmee kan SENONA je helpen:

SENONA biedt diensten en producten aan die een positieve invloed hebben op het welzijn van je dier. Ik bied gedragstherapie, oppas aan huis, verrijkingsmateriaal en verrijkingsparty’s aan. Voor mij is het welzijn van mens en dier belangrijk. Je lieveling moet zich zowel fysiek als mentaal goed voelen. Ik hou rekening met de gevoelens, beleving en de mogelijkheden van het dier en zijn eigenaar.

2016-12-04 11.21.36

Inspurration

Onze eigen webshop!

Inspurration is een webwinkel en producent van artikelen geïnspireerd door katten, voor katten.

Plezier en kwaliteit zijn belangrijk voor ons, we werken daarom ook samen met producenten die een passie hebben voor hun product.
Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk producten aan te bieden die kwalitatief en handgemaakt zijn.

SENONA is onder andere gespecialiseerd in voedselverrijking en voedselpuzzels, deze producten worden op onze webshop Inspurration verkocht.

Over mezelf

_PAS6800Van kinds af aan had ik een bijzondere interesse in dieren. In het derde middelbaar begon ik in de Vabi Roeselare waar ik de richting Dierenzorg volgde. Na het afronden van mijn middelbaar begon ik met mijn bachelor dierenzorg in het KATHO Roeselare. Na 3 jaar KATHO had ik er nog niet genoeg van en besloot om het Postgraduaat Toegepast Diergedrag te volgen in het KAHO Sint-Lieven te Sint-Niklaas. Het gedrag van dieren blijft mij fascineren.

In al die jaren kreeg ik een zwak voor katten, maar ook honden en zeker papegaaien hebben een plaatsje in mijn hart bemachtigd.

Ik school me nog steeds bij om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Sinds kort mag ik les geven over de kat bij Syntra- West, zo kan ik mijn kattenkennis delen.

Opleidingen en lezingen

Gedragstherapie

059Het welzijn van je lieveling is heel belangrijk, daarom doen we er alles aan om hiervoor te zorgen.

Ik bied verschillende mogelijkheden aan voor gedragstherapie:

Kattengedragstherapie – Gedragsconsult op maat

Wat?

Vertoont uw kat ongewenste gedragingen of een gedragsprobleem? Dan sta ik klaar om u te helpen met advies en een behandeling op maat.

Om te beginnen zal ik op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Hierbij is het belangrijk dat de kat eerst medisch onderzocht wordt, zodat medische oorzaken uitgesloten kunnen worden. Daarna zal ik door middel van een vragenlijst, observatie en omgevingsanalyse de oorzaak van het probleem trachten te achterhalen. Eens ik een diagnose heb, werk ik een behandelingsplan uit op maat van de kat en de eigenaar. Het ene probleem kan al verholpen zijn met enkele adviezen, het andere heeft wat meer tijd nodig. Samen werken we naar een diervriendelijke oplossing, want het welzijn van de kat staat voor mij op de eerste plaats.

DSCN3964Hoe?

Hoe gaan wij te werk om samen het probleem op te lossen?

Eerst en vooral vult de eigenaar een vragenlijst in, waarna ik die grondig doorneem vóór het huisbezoek. Tijdens het huisbezoek verzamel ik bijkomende informatie en observeer de kat in zijn omgeving. Daarna gaan we samen op zoek naar een diervriendelijke oplossing voor het probleem. Het huisbezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Bij vertrek geef ik al enkele tips mee hoe je de situatie onder controle kan houden, tot ik het concrete behandelingsplan doorstuur. Hierna is er opvolging via mail of telefoon tot 4 maanden na het consult. Als er een tweede huisbezoek noodzakelijk zou zijn wordt dit in overleg en mits een vergoeding gedaan.

Waar?

Een kat is het meest op zijn gemak thuis, waardoor het aangeraden is om het consult in de kat zijn vertrouwde omgeving door te laten gaan.

Tarieven

Voor het doornemen van de vragenlijst, het huisbezoek, het samenstellen van een behandelingsplan en de opvolging gedurende 4 maanden na het consult, is de prijs 100€ (BTW inbegrepen) + km vergoeding (25 cent/km). Kilometervergoeding wordt toegepast zodra de afstand meer is dan 20 km heen en terug. De afstand wordt berekend via mappy.

Info avond over de kat

DSCN0627Wat?

Wilt u en u vrienden meer te weten komen over hoe je je kat gelukkiger kan maken? dat kan, kom dat naar een van de info avonden die georganiseerd worden door Senona. Ook is er op deze avond de mogelijkheid om verschillende verrijkingsmaterialen te bekijken en te kopen of bestellen.

Hoe?

regelmatig worden er info avonden georganiseerd van Senona zelf, maar dit kan zeker ook op vraag. Vanaf 7 mensen gaat de info avond door.

Waar?

De locatie is vrij te kiezen door de vragende partij.

Tarieven

Deze info avond gaat door aan de prijs van 10€ per persoon. Boven de 30km van mijn thuis locatie komen er reiskosten bij (25 cent/ km boven de 30km). Ook de kosten ver de te huren locatie zijn voor de organisator. IMG_0822

Oppas aan huis

SENONA werkt samen met PET AU PAIR. Pet au pair biedt de volgende diensten aan: Pet Sitting, Dog Walking en House Sitting. Ik kom aan huis zorgen voor je lieveling. Bijvoorbeeld als je op reis of op weekend bent, bij een ziekenhuisopname of even wat minder tijd hebt om voor je dier te zorgen of om wat voor reden ook. Het oppassen, gebeurt door mij op een diervriendelijke en onderbouwde, doordachte manier. Ik heb al heel wat ervaring met het verzorgen van allerlei huisdieren van groot tot klein. Ik sta in voor het eten en drinken geven, uitlaten van de hond (of andere dieren) en het knuffelen en spelen met je lieveling. Hierbij observeer ik hun gedrag of alles normaal is en sta in voor eventuele verrijking. Indien er iets mis is, zorg ik ervoor dat de dierenarts wordt gecontacteerd. Zo kan je je dier in veilige handen achterlaten en genieten van een welverdiende vakantie.

Voor meer informatie zoals de werking en de tarieven kan je terecht op Pet au Pair

IMG_0868                2016-12-07 15.46.56 HDR

Verrijkingsparty’s

Wat?

2015-11-22 13.55.24Er is niets dat leuker dan je dier zich te zien amuseren. In de meeste dierenspeciaalzaken is er weinig kwalitatief verrijkend materiaal te vinden. Ook is er niet altijd bekend hoe je je lieveling zijn leven kan verrijken. Er is ook niets leuker dan met andere katten- en/of hondenliefhebbers samen te zitten. Hierdoor kwam ik op het idee om een catwareparty of dogwareparty (of een combinatie van beiden) te geven. Hier wordt er op een leuke, luchtige manier uitgelegd hoe je het leven van mens en dier nog fijner, uitdagender, interessanter en gezonder kan maken door mentale stimulatie.

Hoe?

De gastvrouw of -heer nodigen andere dierenliefhebbers uit om samen te komen voor een verrijkingsparty. Op zo’n party wordt er uitgelegd hoe en waarmee we het leven van onze lieveling kunnen verrijken. Hier worden verschillende verrijkingsproducten getoond en besproken hoe ze werken. Op de party kunnen alle producten die besproken en getoond zijn besteld worden.

Waar?

DSCN4208Bij de gastvrouw of -heer thuis of op een andere locatie. Als je de mogelijkheid niet hebt om zelf een party te geven, zijn er ook enkele momenten waar ik een demonstratie organiseer.

Tarieven

De demonstratie is volledig gratis. Voor de gastvrouw of –heer wordt er voor een attentie gezorgd.

Te verkrijgen producten

Wenst u een overzicht van het assortiment van de verrijkingsparty’s van Senona? Download de bijlage Catalogus Senona 6-2017 . wenst u een product dan kan je altijd mailen naar silke.defever@telenet.be om een bestelling te plaatsen.

Bepaalde Kattenproducten van senona zijn ook te verkrijgen op de webshop Inspurration.

eat-slow-live-long

Kattenmeubels op maat

Senona helpt je ook met het ontwerpen en uitwerken van kattenmeubels op maat. Zodat het aangepast is aan de kat zijn noden, maar ook aan deze van de mens. Voor meer info mail naar silke.defever@telenet.be

2016-11-26 17.02.36          2016-11-26 17.01.51

Beurzen

Soms is Senona ook te vinden op beurzen.

De volgende beurzen zijn gepland:

2016-05-29-16-58-18

Contact

Silke Defever
Zedelgem
silke.defever@telenet.be
0474/35.64.98

Senona

Volg ons op Facebook en op Instagram

2016-11-05 10.48.58

Spring naar toolbar