Gedragstherapie

Gedragstherapie

059Het welzijn van je lieveling is heel belangrijk, daarom doen we er alles aan om hiervoor te zorgen.

Ik bied verschillende mogelijkheden aan voor gedragstherapie:

  • gedragsconsult op maat
  • info avond over de kat

Kattengedragstherapie – Gedragsconsult op maat

Wat?

Vertoont uw kat ongewenste gedragingen of een gedragsprobleem? Dan sta ik klaar om u te helpen met advies en een behandeling op maat.

Om te beginnen zal ik op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Hierbij is het belangrijk dat de kat eerst medisch onderzocht wordt, zodat medische oorzaken uitgesloten kunnen worden. Daarna zal ik door middel van een vragenlijst, observatie en omgevingsanalyse de oorzaak van het probleem trachten te achterhalen. Eens ik een diagnose heb, werk ik een behandelingsplan uit op maat van de kat en de eigenaar. Het ene probleem kan al verholpen zijn met enkele adviezen, het andere heeft wat meer tijd nodig. Samen werken we naar een diervriendelijke oplossing, want het welzijn van de kat staat voor mij op de eerste plaats.

DSCN3964Hoe?

Hoe gaan wij te werk om samen het probleem op te lossen?

Eerst en vooral vult de eigenaar een vragenlijst in, waarna ik die grondig doorneem vóór het huisbezoek. Tijdens het huisbezoek verzamel ik bijkomende informatie en observeer de kat in zijn omgeving. Daarna gaan we samen op zoek naar een diervriendelijke oplossing voor het probleem. Het huisbezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Bij vertrek geef ik al enkele tips mee hoe je de situatie onder controle kan houden, tot ik het concrete behandelingsplan doorstuur. Hierna is er opvolging via mail of telefoon tot 4 maanden na het consult. Als er een tweede huisbezoek noodzakelijk zou zijn wordt dit in overleg en mits een vergoeding gedaan.

Waar?

Een kat is het meest op zijn gemak thuis, waardoor het aangeraden is om het consult in de kat zijn vertrouwde omgeving door te laten gaan.

Tarieven

Voor het doornemen van de vragenlijst, het huisbezoek, het samenstellen van een behandelingsplan en de opvolging gedurende 4 maanden na het consult, is de prijs 100€ (BTW inbegrepen) + km vergoeding (25 cent/km). Kilometervergoeding wordt toegepast zodra de afstand meer is dan 20 km heen en terug. De afstand wordt berekend via mappy.

Info avond over de kat

DSCN0627Wat?

Wilt u en u vrienden meer te weten komen over hoe je je kat gelukkiger kan maken? dat kan, kom dat naar een van de info avonden die georganiseerd worden door Senona. Ook is er op deze avond de mogelijkheid om verschillende verrijkingsmaterialen te bekijken en te kopen of bestellen.

Hoe?

regelmatig worden er info avonden georganiseerd van Senona zelf, maar dit kan zeker ook op vraag. Vanaf 7 mensen gaat de info avond door.

Waar?

De locatie is vrij te kiezen door de vragende partij.

Tarieven

Deze info avond gaat door aan de prijs van 10€ per persoon. Boven de 30km van mijn thuis locatie komen er reiskosten bij (25 cent/ km boven de 30km). Ook de kosten ver de te huren locatie zijn voor de organisator. IMG_0822